Serbuk protein 101

Kebaikan serbuk protein

Serbuk protein adalah serbuk yang kaya dengan protein, dikompaun oleh pelbagai bahan protein, seperti protein kacang polong, protein soya, protein whey, kasein dan sebagainya.

 1. Sumber Pemakanan

Asid amino dapat memberikan sebahagian tenaga untuk badan dan digunakan untuk mensintesis tisu baru. Bayi, wanita hamil dan ibu yang menyusukan memerlukan lebih banyak protein kerana keperluannya meningkat.

2.Pencegahan penyakit

Kolesterol tinggi adalah penyebab utama penyakit jantung. Protein membantu mengurangkan kolesterol dengan berkesan.

3. Mengurangkan beban pada buah pinggang

Penyakit ginjal tidak sesuai untuk memakan protein haiwan, sebaliknya anda harus menggunakan protein soya.

Kebaikan Serbuk Protein untuk ibu yang hamil dan janin?

 1. Memenuhi permintaan protein semasa mengandung

Semasa mengandung, ibu mengandung perlu menambahkan banyak protein. Serbuk protein mengandungi banyak protein berkualiti tinggi, yang membantu meningkatkan imuniti dan mengurangkan penyakit seperti selsema dan demam

2. Perkembangan janin

Ibu hamil perlu mengetahui bahawa protein adalah nutrien utama yang diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan janin dan ia sangat penting untuk perkembangan otak janin.

3.Meningkatkan kualiti susu ibu semasa penyusuan

Untuk meningkatkan kualiti susu ibu, ibu perlu menambahkan banyak protein semasa menyusui.

Serbuk protein apa yang baik untuk kehamilan?

 1. Sumber serbuk protein

New Zealand adalah tempat yang sesuai untuk menghasilkan produk tenusu organik kerana persekitaran semula jadi yang unik dan padang rumput Fonterra.

 1. Serbuk protein yang diperakui

Untuk membeli produk yang selamat, ingatlah untuk melihat perakuan produk. Sekiranya diimport dari luar negara, pengesahan berganda diperlukan.

 1. Lihatlah kandungan protein berkualiti tinggi

Ambil serbuk protein yang memberi khasiat untuk ibu hamil dan bayi

Apa itu serbuk protein organik

Serbuk protein organik adalah serbuk protein yang memenuhi standard makanan organik dan dapat menyediakan protein berkualiti tinggi. Secara amnya, produk organik memenuhi syarat utama berikut:

 1. Pencemaran sifar, tiada pencemaran oleh racun perosak, baja tiruan dan racun rumpai, benar-benar tulen dan semula jadi.
 2. 95% adalah bahan organik, dihasilkan dan diproses mengikut kaedah pertanian dan pemprosesan organik
 3. Pengeluaran mesti mewujudkan sistem pengurusan kualiti yang ketat, sistem kawalan proses pengeluaran dan sistem pengesanan
 4. Tidak ada komposisi kimia yang digunakan, dan teknologi kejuruteraan genetik serta produk dan derivatif tidak digunakan.
 5. Pangkalan pengeluaran memerlukan tempoh penukaran: racun perosak dan baja kimia tidak boleh digunakan dalam 2-3 tahun sebelum permulaan pengeluaran produk organik.
 6. Ia mesti diperakui oleh agensi negeri sebagai makanan sihat bermutu tinggi, berkualiti tinggi, selamat dan berkhasiat.

Perbezaan antara serbuk protein dan serbuk otot

Pertama sekali, serbuk otot adalah suplemen pemakanan sukan berkalori tinggi yang mengandungi bukan sahaja protein, tetapi juga karbohidrat, vitamin dan mineral.

Walau bagaimanapun, komponen utama serbuk protein adalah protein, yang berbeza dari bedak otot untuk kecergasan dalam nisbah karbohidrat dan protein.

“Empower your parenting journey with Mama Net! Whether you’re just starting your journey into parenthood or are a seasoned pro, Download our app for free on the App Store and Google Playstore for access to certified content, interactive tools, and a community of supportive parents and mothers.”

“Empower your parenting journey with Mama Net! Whether you’re just starting your journey into parenthood or are a seasoned pro, Download our app for free on the App Store and Google Playstore for access to certified content, interactive tools, and a community of supportive parents and mothers.”

Main Menu