Gen siapa yang menentukan jantina bayi?

Terdapat 23 pasang atau 46 kromosom dalam sel kuman manusia, di mana 22 pasang adalah autosom dan satu pasangan adalah kromosom seks. Lelaki menentukan jantina bayi bergantung sama ada sperma mereka membawa kromosom X atau Y. Kromosom X bergabung dengan kromosom X ibu untuk membuat bayi perempuan (XX) dan kromosom Y akan digabungkan dengan kromosom ibu untuk membuat anak lelaki (XY).

Penentu anak lelaki dan perempuan

Apakah faktor penentu melahirkan anak lelaki dan perempuan? Kelahiran anak lelaki dan perempuan menjadi topik kontroversi sejak zaman dahulu lagi. Oleh itu, faktor apa yang menentukan kelahiran anak lelaki dan perempuan?

  1. Pengaruh musim konsepsi

Musim konsepsi memang mempengaruhi jantina anak. Oleh itu, ibu mengandung tidak boleh terobsesi dengan musim kelahiran.

2. Terpengaruh dengan nilai PH

Sebelum melakukan hubungan seks, kaedah lavage faraj digunakan untuk mewujudkan persekitaran berasid atau alkali. Ia digunakan untuk mengubah pH vagina, ini bukan sahaja gagal mendapatkan bayi yang ideal, tetapi akan memberi kesan sebaliknya. Ini boleh menyebabkan vaginitis dan penyakit radang panggul pada ibu hamil, malah membahayakan sperma, menyebabkan kecacatan janin.

3. Dipengaruhi oleh tempoh ovulasi wanita

Khabar angin bahawa jantina bayi janin ditentukan oleh kromosom seks sel kuman dan tidak ada kaitan dengan masa ovulasi ibu hamil.

Rahsia mempunyai anak lelaki atau perempuan

Petua 1: Buat orgasme

Faraj wanita biasanya sangat berasid, dan ia akan menjadi kurang selepas orgasme pertama, dan orgasme kedua. Air mani bersifat alkali. Apabila seorang wanita mencapai orgasme, ia akan meningkatkan kealkalian faraj. Ia lebih sesuai untuk pertumbuhan sperma dengan kromosom Y.

Petua 2: Masa Melakukan hubungan seks mestilah sesuai

Persekitaran suhu tinggi mudah mengadakan bayi lelaki, persekitaran suhu rendah mudah untuk melahirkan bayi perempuan. Suhu tinggi akan mempengaruhi kromosom X sperma, menyukarkan bayi perempuan dilahirkan.

Petua 3: Postur dan kekerapan melakukan hubungan seks

Sekiranya anda ingin melahirkan anak lelaki, anda boleh mengambil postur berdiri atau belakang dan berbaring semasa melakukan sex . Sekiranya anda ingin melahirkan gadis, anda boleh mencuba postur dakwah atau gaya wanita. . Dikatakan melakuan sex yang kerap dapat meningkatkan peluang memiliki anak perempuan.

Petua 4: Usia pembiakan

Semakin tua usia, semakin besar kemungkinan mengandung bayi perempuan. Kiraan sperma lelaki akan berkurang dengan bertambahnya usia, dan semakin tua wanita itu, perubahan hormon psikologi juga akan mengurangkan perkumuhan alkali pada rahim dari tahun ke tahun.

“Empower your parenting journey with Mama Net! Whether you’re just starting your journey into parenthood or are a seasoned pro, Download our app for free on the App Store and Google Playstore for access to certified content, interactive tools, and a community of supportive parents and mothers.”

“Empower your parenting journey with Mama Net! Whether you’re just starting your journey into parenthood or are a seasoned pro, Download our app for free on the App Store and Google Playstore for access to certified content, interactive tools, and a community of supportive parents and mothers.”

Main Menu