Cuti Krismas Juga Untuk Mama!

Ini adalah musim untuk menjadi Jolly bukan musim untuk menjadi Dozy

Krismas semakin hampir! Ini bermakna kegembiraan, ketawa, seluruh keluarga berkumpul, makanan yang lazat, lagu-lagu Krismas oleh legenda Mariah Carey dan juga … persiapan & kerja-kerja Krismas (haih).

Mamas, kita sering mendapati diri kita sangat letih – untuk memastikan Krismas sempurna untuk keluarga tersayang kami. Satu saat anda mengezum ke pasar, dapur, membeli-belah krismas, menghias, seterusnya anda berada di sofa anda, terlalu letih untuk mengangkat jari, senarai panjang Tugasan di fikiran anda (yikes).

Baiklah, biar saya ingatkan anda, cuti Krismas juga untuk Mamas! Anda layak menikmatinya dengan bar tenaga anda masih penuh. Dengarkan saya, ikuti petua ini untuk meringankan kerja anda & jadikan persiapan Krismas menyeronokkan untuk seisi keluarga 👨‍👩‍👧‍👦❤️

1 Pesan makanan atau Makan di luar

Okey, dengar, saya tahu bahawa sesetengah daripada anda Mama mendapati kegembiraan yang besar dalam memasak untuk keluarga anda, tetapi memasak untuk keluarga besar semasa musim perayaan boleh membebankan. Sebaliknya, mari ✨menyeronokkan✨ perkara dengan memesan makanan, atau makan di luar! Restoran selalunya menawarkan tawaran hebat semasa musim perayaan, makanan yang enak dan tidak akan memenatkan anda? Kedengaran seperti kemenangan bagi saya kita!

2 Membalut hadiah? Lakukan di kedai!

Membungkus hadiah. Pilih kertas pembalut, potong kertas pembalut dengan baik (ops anda potong terlalu kecil), dan balut hadiah dengan elegan (tidak boleh mengatakan perkara yang sama tentang hadiah kotak berbentuk pelik-tiada kotak). Saya tidak tahu tentang anda Mamas tetapi membalut hadiah sentiasa membuat saya cemas. Jadi untuk Krismas, anda boleh memilih untuk membalut hadiah di kedai! Nikmati membeli-belah hadiah & biarkan mereka membalut hadiah untuk anda. Tidak merumitkan dan boleh tahan menjimatkan kos!🎁

3 Membersihkan rumah bersama seluruh KELUARGA🧹

Kita semua mahu rumah kita bersih semasa Krismas – walaupun di bawah katil kita di mana tiada tetamu akan melihat mesti bersih berkilauan. Jadi, daripada melakukan semuanya sendiri, libatkan seluruh isi rumah! Anda akan terkejut bahawa pembantu kecil anda boleh melakukan kerja yang sangat baik juga. Jadikan ia menyeronokkan, pasangkan muzik, banyak rehat snek pendek, mungkin malam filem selepas itu? 

4 .Hiasan Krismas unik ‘kami’ 💫

  Menghias Krismas adalah apa yang menjadikan perayaan Krismas ajaib untuk seluruh keluarga. Walaupun membuat sesuatu menjadi cantik adalah perkara yang Mamas lakukan dengan terbaikl, bukankah lebih baik untuk menghias rumah dengan seluruh keluarga anda? Jadikan hiasan Krismas kurang memenatkan untuk anda dan buat keluarga anda berasa disertakan dengan menghias bahagian rumah mereka mengikut keutamaan mereka. Hiasan Krismas dengan beberapa personaliti unik, Krismas pastinya akan lebih bermakna untuk semua orang. 

_

Dan izinkan saya mengingatkan anda sekali lagi, Cuti Krismas ialah untuk anda juga. Rehat, bergembira, terima semua cinta dan kegembiraan. 

Daripada MamaNet kepada semua, Selamat Hari Krismas, semoga anda semua dilimpahi rahmat & kebahagiaan sekarang dan selama-lamanya!

❤️ Apakah Krismas tanpa keluarga? Muat turun Apl kami untuk menyertai keluarga Mama Net kami hari ini 👨‍👩‍👧

“Empower your parenting journey with Mama Net! Whether you’re just starting your journey into parenthood or are a seasoned pro, Download our app for free on the App Store and Google Playstore for access to certified content, interactive tools, and a community of supportive parents and mothers.”

“Empower your parenting journey with Mama Net! Whether you’re just starting your journey into parenthood or are a seasoned pro, Download our app for free on the App Store and Google Playstore for access to certified content, interactive tools, and a community of supportive parents and mothers.”

Main Menu